Regeltechniek

Wat is meet- en regeltechniek?

Meet- en regeltechniek is een systeem waarbij processen aangestuurd worden (geregeld) en door meting kunnen worden bijgestuurd voor het beste resultaat. De kamerthermostaat is een eenvoudig voorbeeld van regeltechniek. Deze schakelt in om de ingevoerde temperatuur te behalen en schakelt uit wanneer deze temperatuur behaald is. Het spreekt voor zich dat regeltechniek voor een kantooromgeving wat complexer is.

Welke aspecten spelen een rol bij regeltechniek?

Voor het optimaal inregelen van de temperatuur en luchtkwaliteit houden we rekening met zaken als de mate van isolatie en zonwering, de buitentemperatuur, de aanwezige ventilatie en de manieren van koelen en verwarmen. Overigens kijken we daarbij ook vooruit. Wanneer het een warme dag beloofd te worden, houden we daar bij het inregelen van de temperatuur rekening mee zodat we niet onnodig energie verbruiken.

De Vries Installatietechniek is specialist in regeltechniek

Wij ontwerpen, leveren en monteren op maat gemaakte regeltechnische oplossingen voor de installaties die we leveren. Het beheer doen we op afstand, evenals het aanbrengen van wijzigingen in de regeltechniek. Zelfs storingen kunnen we doorgaans op afstand verhelpen. Ons team voor de zakelijke markt werkt elke dag opnieuw met veel energie aan het verduurzamen van bedrijfspanden. We realiseren luchtbehandelingsoplossingen, warmtepompen en alle andere denkbare klimaatoplossingen. Het rekenwerk en de regeltechniek doen we allemaal in eigen beheer. Zo zorgen we voor de beste energiebesparende klimaatoplossingen.

De Vries Installatietechniek biedt pasklare oplossingen op basis van uw wensen en onze nauwkeurige berekeningen. Voor meet- en regeltechniek bent u bij ons aan het juiste adres!