Warmtepomp

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Steeds meer huishoudens en kantoren kiezen voor verwarming middels warmtepompen. De klimaatcrisis, de fluctuerende gasprijzen en de subsidieregelingen van het Rijk zorgen voor extra stimulans om over te stappen op deze duurzame manier van verwarmen. Bent u op zoek naar gericht advies voor uw woning of kantooromgeving? Wij komen graag bij u langs om uw locatie te beoordelen.

De ene warmtepomp is de ander niet

De buitenlucht en de aarde zitten vol energie. Warmtepompen gebruiken deze energie voor het verwarmen en koelen van ruimtes en het verwarmen van tapwater. Er zijn verschillende warmtepompen in de markt. We zetten de verschillende opties voor u op een rij.

Service-abonnement ketel

Een service-abonnement start na een grondige onderhoudsbeurt en kan alleen worden afgesloten voor ketels jonger dan tien jaar. In dit abonnement zijn de kosten voor jaarlijks onderhoud, het opheffen van storingen, voorrijkosten, montagekosten en service buiten werktijd inbegrepen.

Onderhoudsabonnement installatie

Het onderhoudsabonnement kan iedere eerste van de maand worden aangegaan. Achterstallig onderhoud wordt bij een eerste controle doorberekend. Binnen het tarief vallen eenmalig onderhoud per jaar en de voorrijkosten. Natuurlijk kunt u bij storingen ook op ons rekenen. In dat geval berekenen we bij dit abonnement ook de gewerkte uren aan u door. Wilt u een volledig overzicht van onze voorwaarden voor service en onderhoud voor uw ketel of andere installatie? Neem gerust contact met ons op.

Lucht-waterwarmtepomp

Een luchtwater warmtepomp zet buitenlucht met koelmiddel om in warmte (in de winter) of koude (in de zomer). De pomp bestaat uit een buitenunit en een of meerdere binnenunits. Deze pomp kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming of radiatoren. Voor de installatie zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen nodig.

Water-waterwarmtepomp

Een waterwater of bodemwater warmtepomp haalt warmte uit bodemwater. Deze oplossing vereist in tegenstelling tot de eerder genoemde varianten wel flinke bouwkundige maatregelen in de vorm grondboringen waarin minimaal honderd meter lange buizen worden verwerkt. Deze oplossing wordt vaak toegepast bij hoogbouw.

Hybride warmtepomp

De hybride variant is een kleine warmtepomp die samenwerkt met de traditionele cv-ketel en helpt om aardgas te besparen. De warmtepomp werkt op stroom en gebruikt buitenwarmte of warmte uit ventilatielucht op het huis mee te verwarmen.

De kosten voor een warmtepomp

Het is duidelijk dat voor een hybride warmtepomp een kleinere investering nodig is dan voor een bodemwater warmtepomp.
Warmtepomp